İSTANBUL / ATAŞEHİR - Habire Yahşi Anadolu Lisesi

May

Milli Eğitim Bakanlığı Projesi olan  "Dilimizin Zenginlikleri " projesinin bir parçası "Kutadgu Bilig Okumaları " Türk Dili ve Edebiyatı Ögretmeni Hamide Sarıçam ve 11/B sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanmıştır.

May

"Çınarın Gölgesinde İzli-Yorum Projesi" kapsamında sergilenen "Selahaddin Eyyubi" tiyatro oyununda görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Biyoloji öğretmenimiz Sevnur Betül Çağlar önderliğinde gerçekleştirdiğimiz 25 Nisan Dünya DNA gününü öğrencilerimizle beraber coşkuyla kutladık. Etkinliğimiz DNA keşif sürecini ve keşfin yol açtığı ilerlemeleri anlatan öğrenci sunumları ile başladı. Sunumları gerçekleştiren 10/C sınıfı öğrencimiz Zeynep Güler ve 10/E sınıfı öğrencimiz Nehir Naz Özdemir’e teşekkür ederiz. Sunum sonrası ödüllü bilgi yarışması yapıldı ve akabinde öğrencilerimizin kendi DNA’larını izole edip hatıra olarak saklayabilecekleri DNA kolyesi etkinliğimiz Biyoloji laboratuvarında gerçekleştirildi. DNA modeli yarışmamız ile özgün ve yaratıcı DNA modelleri tasarlayan öğrencilerimizden yarışmanın 1. si 9/F sınıfından Zeynep Sude Dursun, 2. liği paylaşan öğrencilerimiz 9/F sınıfından Ecrin Şevval Aykut-Ayşe Nisa Ersoy ve 10/B sınıfından Melisa Tekkeşin, mansiyon ödülü alan öğrencimiz 9/F sınıfından Öykü Çil’i tebrik ederiz.

10 kişilik bir öğrenci ekibiyle 4 günde hazırladığımız dev DNA modelimiz de sergi alanında yerini aldı. Görevli tüm öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz. DNA modelimizin tasarımı aşamasında desteklerini esirgemeyen görsel sanatlar öğretmenimiz Anıl Boğa’ya da teşekkür ederiz.

Yaşamın sırrı DNA günü kutlu olsun!

Okulumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı panosu hazırlandı

Nis

Okulumuz ingilizce zümresi öğretmenlerinden Zuhal Kanal(9F/10B/C/D), Öznur Arslanoğlu(9C) ve Aslı Çelik (9E,10E/F) rehberliğinde hazırlanan ingilizce dersi performans etkinlikleri kapsamındaki maket ve poster etkinliğinden kareler

Okulumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı panosu hazırlandı

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Nis

10. sınıf öğrencilerimizin biyoloji öğretmenlerimiz Ayşe Nihal UĞUR ve Özgür AYDIN ile yıl boyu birlikte hazırladıkları bitki çalışmaları sergilendi. Kasım ayında başladıkları ve tohumla ya da vejetatif olarak yetiştirdikleri 58 farklı türe ait yüzden fazla bitkinin bulunduğu sergide ayrıca terrarium çalışmaları, kozalak, tohum örnekleri sergilenerek çeşitli bitki deneyleri yapıldı.  Bitki yetiştirmede kendi hazırladıkları soğuk kompost ve bitki besinleri kullanıldı. Ayrıca geri dönüşümün önemine  dikkat çekmek için de atık malzemelerden ürettikleri saksılar tercih edildi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür  ederiz.

Nis

Cumhuriyetimizin 100. yılını ardımızda bırakıp yepyeni umutlar ve heyecanlarla geleceğe bakarken, atalarımızdan öğrenecek çok şey var. Biliyoruz ki, Milli Mücadele ve Kuvayı Milliye ruhu olmadan başaramazdık. Bu ruhu bize anlatan Prof. Dr. Vahdettin Engin ve Tarihçi Yazar Emel Engin hocalarımıza, "Sorularla Millî Mücadele Tarihi" kitabı söyleşi ve imza gününe değerli katkılarından ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Nis

7 Nisan Kişisel Verileri Koruma Günü kapsamında öğrencilerimize seminerler düzenlendi. Pano çalışması yapıldı.

Nis

2024 iftar programımız geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Mrt

Ben Okuyorum İstanbul Okuyor Projesi kapsamında oluşturulan okuma grubuyla mart ayında Peyami Safa okumaları gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında okuma etkinlikleri edebiyat öğretmenlerimizin takibiyle tüm öğrencilerimizle sürdürülmektedir.

Mrt

2023-2024 MEB Okul Sporları kapsamında Çorum’da düzenlenen Taekwondo Türkiye Şampiyonasında okulumuzu temsil eden 9/D sınıfınızdan Ayşe Elif KUNT Türkiye ikincisi olmuştur. Kendisini ve kulüp ve millî takım antrenörü olan Adnan Tanrıverdi'yi tebrik eder başarılarının devamını dileriz .

Mrt

Okulumuz müzik kulübünün liderliğinde 21 Mart Down Sendromu Farkındalık gününde öğrenci ve öğretmenlerimizle sosyal sorumluluk projesinde yer aldık #rengimizbelliolsun