OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, Kazan Türklerinden Habire YAHŞİ'nin vasiyeti üzerine kardeşi Aliye YAHŞİ tarafından yaptırılarak Millî Eğitim Bakanlığına hibe edilmiştir. 1995 yılında eğitim-öğretime başlayan okulumuzun resmi açılışı 27 Şubat 1996 tarihinde yapılmıştır.

Ataşehir-YeniSahra / Barbaros Mahallesi'nde 11391 metrekarelik alan üzerinde iki katlı olarak eğitim-öğretime devam eden okulumuz, ilk açıldığı yıllarda  Yabancı Dil Ağırlıklı ve Genel Lise olarak eğitim vermeye başlamıştır.

MEGEP (Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi) kapsamında 2004-2005 eğitim-öğretim yılını pilot okul olarak tamamlayan okulumuz son yapılandırma gereği yalnızca Genel Lise olarak eğitim-öğretime devam etmekte iken 2008-2009 eğitim-öğretim yılından itibaren Anadolu Lisesi statüsüne kavuşmuştur. Kurulduğu tarihte Kadıköy İlçe Millî Eğitime bağlı eğitim kurumu iken 2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren Ataşehir İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlanmıştır. Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişim ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç olarak gören, millî ve manevi değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik olarak gören okulumuz, kurulduğu günden itibaren disiplin ve akademik başarı anlamında ülkemizin sayılı okulları arasında yer almaktadır.

Yayın: 28.11.2017 - Güncelleme: 21.03.2024 12:05 - Görüntülenme: 7021